Schilderijen

“Een sidderende ontdekkingstocht naar een nieuw leven.”

Plooien

Over

Deze serie gaat over het plooien van mijn nieuwe leven in Alphen aan den Rijn. Na mijn hele leven in een dorp te hebben gewoond, verhuisden wij in 2019 naar een stad. Het voelde alsof mijn navelstreng voor de tweede keer werd doorgeknipt. Enerzijds is het een hele klus om mijn weg te vinden, en om mij aan te passen aan ons nieuwe huis en aan de omgeving, maar tegelijkertijd is het een sidderende ontdekkingstocht naar een nieuw leven. 

Het schilderen van een plooi kan irritatie oproepen; lijnen lopen alle kanten op, de diepte moet goed getroffen worden, je tast, je verdwaald soms.

Die frustraties komen overeen met het zoeken naar mijn weg in mijn nieuwe leven. Zoals ik mijn leven plooi, zo plooi ik mijn werk.

3.jpg
“Houdt het in balans, hergebruik en opruimen.”

Vuilniszakjes

“Vergeet alles wat je geleerd hebt en ga je eigen gang.”

Insecten

Over

De serie insecten is over het algemeen geschilderd met een plastic pas op papier met acryl. Ik schilderde voorheen altijd naar de realiteit en wilde de onderwerpen zo dicht mogelijk benaderen. Als je losser wil worden en een eigen stijl wil ontwikkelen, vind ik dat je voor een groot gedeelte de waarheid los moest laten. Ik wilde een lossere hand van schilderen krijgen. In mijn opleidingen heb ik veel stijlen en technieken geleerd en beoefend, maar dan heb je nog niet je eigen stijl ontdekt en hoe je het wil vormgeven. Ik heb eens een schilder horen zeggen: “Vergeet alles wat je geleerd hebt en ga je eigen gang.” Dus ben ik dat gaan doen.

 

Het is nu een combinatie van realistisch en abstract geworden. Met mijn liefde voor kleur en het laten ontstaan, verras ik zelfs mezelf.

SAM_2327.JPG

Tulpen

“Alle stadia hebben iets moois, mits je dit wil zien.”

Over

Deze werken zijn de seizoenen in kleurensfeer, ondanks dat het voorjaarsbloeiers zijn. Het insect komt erin terug als klein onderdeel.

 

Het thema is de cyclus van het leven. Alle stadia hebben iets moois, mits je dit wil zien.

 

Acryl op papier, geschilderd met plastic pas en kwast.  

tulp voor op site.jpg