Schilderijen

“Vergeet alles wat je geleerd hebt en ga je eigen gang.”

Insecten

Over

De serie insecten is over het algemeen geschilderd met een plastic pas op papier met acryl. Ik schilderde voorheen altijd naar de realiteit en wilde de onderwerpen zo dicht mogelijk benaderen. Als je losser wil worden en een eigen stijl wil ontwikkelen, vind ik dat je voor een groot gedeelte de waarheid los moest laten. Ik wilde een lossere hand van schilderen krijgen. In mijn opleidingen heb ik veel stijlen en technieken geleerd en beoefend, maar dan heb je nog niet je eigen stijl ontdekt en hoe je het wil vormgeven. Ik heb eens een schilder horen zeggen: “Vergeet alles wat je geleerd hebt en ga je eigen gang.” Dus ben ik dat gaan doen.

 

Het is nu een combinatie van realistisch en abstract geworden. Met mijn liefde voor kleur en het laten ontstaan, verras ik zelfs mezelf.

SAM_2327.JPG
“Alle stadia hebben iets moois, mits je dit wil zien.”

Tulpen

Over

Deze werken zijn de seizoenen in kleurensfeer, ondanks dat het voorjaarsbloeiers zijn. Het insect komt erin terug als klein onderdeel.

 

Het thema is de cyclus van het leven. Alle stadia hebben iets moois, mits je dit wil zien.

 

Acryl op papier, geschilderd met plastic pas en kwast.  

tulp voor op site.jpg
“Doordat het papier eerder verzadigt is, houd ik ook eerder op en blijven er vaak verrassingen bestaan.”

Oud werk

Over

Dit zijn mijn beste werken uit kleine series, bestaand uit hooguit 5 werken. In deze werken zie je mijn liefde voor kleur.

 

Ik schilder het liefst op papier. Niet in de eerste plaats omdat je het makkelijker opbergt, maar ook omdat ik vind dat je meer mogelijkheden hebt. Zo kun je bijvoorbeeld in één werk je verf zowel dekkend als transparant gebruiken. Doordat het papier eerder verzadigt is, houd ik ook eerder op en blijven er vaak verrassingen bestaan.

SAM_2484.JPG